Es racó des PT

En aquest bloc o "bitàcola" trobaràs recursos, recomanacions, articles, materials descarregables, enllaços, idees, propostes, notícies, relacionades amb la feina de pedagogia terapèutica. És a dir, tot allò que t'hauria agradat que et contessin quan vares començar a fer feina de PT. També hi ha materials aprofitables per a tutors i educadors en general, d'atenció a la diversitat i d'educació especial.

Claus i missatges secrets

Avui a plàstica hem fet aquesta roda per "encriptar" (xifrar) i "desencriptar"  (desxifrar) texts...

Una bona manera és xifrar els textos, per fer-ho il·legible per la resta. Amb aquest encriptador casolà els serà més fàcil, i de passada practicaran l’escriptura (hauran d’escriure primer el text per xifrar-lo, i tornar a escriure per desxifrar-lo…).

Com podem fer el nostre propi Disc per xifrar textos?
Imprimeix la plantilla en paper gruixut o cartolina. Retalla els dos cercles i el quadradet de CODI. Fem dos forats al centre i els unim amb un enquadernador de cap rodó.
 
Com farem funcionar el disc?
Per xifrar el text: Triarem el codi. Canviarem les lletres del nostre text original (disc gran) per la que ens dona al disc petit.

Per desxifrar el text: tornarem a triar el codi correcte, i farem la operació inversa. Cada lletra del codi xifrat, te la seva equivalència al cercle gran...

Descàrrega amb Google Drive:

https://drive.google.com/file/d/1X4eSciNbBQkwCMyb-YtWYPuKYdhfWhNo/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/17PyD-dt1uHv1lS60QdO3ZptTJtLC4rmt/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1eqbzojqErjVKeB9Pf1B7wRTHeG6D-DJw/view?usp=sharing

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...